Querini Pub og Restaurant

Gjennom 20 år har røstkokken Anne Cecilie Pedersen bydd på nydelig mat basert på lokale råvarer. Underveis har hun utviklet sine egne retter og har latt seg inspirere av italiensk kjøkken. Kreativiteten er bygd på det nære forholdet som alltid har vært mellom Røst og Italia – grunnet felles kjærlighet til og kunnskap om tørrfisken fra Røst – og hva som ellers landes og produseres på øya.

Spisested

Åpningstider

Querini har i høstsesongen litt endrede åpningstider - hver onsdag er det åpent for ukens "onsdagsfisk" fra kl 15.00 til kl 20.00. Det vil i tillegg komme en oversikt over åpningstidene høsten 2022 snart. Følg gjerne med på vår facebookside:

https://www.facebook.com/querinipubogrestaurantrost

Menyen endres litt fra dag til dag, basert på sesongens råvarer og tilgang til fisk av forskjellig slag. 

Kurs og konferanse

Querini har to områder for kurs og konferanse:
Scenen har plass til ca 20 deltakere, med prosjektor og lydanlegg.
Hovedrommet/restaurantdelen har plass til ca 50 deltakere, med prosjektor og lydanlegg.
I tillegg har vi tilgang på utstyr for digitalt møterom, med mikrofon og lydutstyr. 
Servering av lunsj og middag, kaffe, te og mineralvann er også tilgjengelig for de som ønsker dette. Vi kan også skreddersy en Røst-tur med møter, opplevelser og mat for tilreisende - nå er det enkelt å reise både med ferge (som er gratis både med og uten bil) og med fly. Reiseinformasjon finner du på forsiden av portalen. 

https://vimeo.com/251143624

Anne Cecilies Tørrfiskravioli

2 store egg
200 g hvetemel
¼ ts salt

Bland alle ingrediensene til en fast deig. Kna deigen grundig i fem minutter. Pakk deigen i plast og la den hvile mens fisken tilberedes.


150 g vannet skinn- og beinfri tørrfisk
2 dl vann
2 små poteter
1 ss olivenolje
½ ts salt
pepper

Del tørrfisken i små biter. Kok opp vannet og la fisken trekke i ti minutter.
Skrell og kok potetene. Bland poteter og fisk i en matmaskin sammen med olivenoljen, til en jevn konsistens. Tilsett ½ ts salt og kvernet pepper etter smak.
Kjevle ut deigen til en tynn flate.
Fordel fiskemassen i teskjestore porsjoner med fem cm mellomrom på halvparten av flaket.
Brett over den andre halvparten.
Skjær firkantede raviolibiter med en trinse eller en pizzaskjærer.
Klem rundt kantene slik at deigen fester seg godt.
Kok opp rikelig med vann med 3–4 ss salt per liter.
Nok til ca 20 ravioli.

Paprika-, kapers- og olivensaus

1 grønn paprika
1 rød paprika
1 hvitløksbåt
2 ss kapers
150 g sorte oliven
3 ss olivenolje
1 liten bunt persille
5 cherrytomater

Vask paprikaene og tørk dem. Del paprikaene i to på langs og fjerne kjernehus og frø. Legges i ildfast form eller på plate og stekes i ovnen på 225 grader i 15 minutter, eller til paprikaen får brune flekker i skinnet. Pakk paprikaen inn i plastfolie og la ligge i 10 minutter. Dra av skinnet og del den på langs i en cm brede strimler.
Hakk hvitløken. Varm olivenoljen forsiktig i en panne og tilsett hvitløken og la den surre litt på svak varme. Tilsett så de øvrige ingrediensene og la surre i 25 minutter. Ha tomatene i sausen før servering.


Querini Pub og Restaurant
Klakkveien 1
8064 Røst
Tlf  +47 97176826

Anne Cecilie Pedersen
querinipr@gmail.com

Møt Anne-Cecilie Pedersen her

http://www.røster.no/2016/11/16/anne-cecilie-pedersen/


Foto og film: Kjell Ove Storvik