Querinifest - Querinifilm - operaen i filmversjon

Opplev den dramatiske historien om de venezianske sjømenn som strandet på Røst i 1432, omgitt av kulisser og scenografi fra operaen Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Querinifest - Querinifilm - operaen i filmversjon Start søndag 1. aug 2021 17:00 Slutt 1. aug 2021 18:30 Arrangør Querini AS Sted Querinihallen Les mer

søndag 1. aug 2021 17:00 Querinihallen
Billetter

Fakta

Dag 1 1. aug 2021 17:00:00 - 18:30:00RArrangør Querini AS Sted Querinihallen Kontaktperson Hildegunn Pettersen Telefon 91712924 Epost querinioperaen@gmail.com

Den venetianske adels- og handelsmannen Pietro Querini reiste fra Kreta i 1431, på det som skulle bli en farefull reise. På vei til Flandern ble skipet utsatt for flere uhell. Etter å ha drevet for vind og vær i to uker, måtte de til slutt gå i livbåtene utenfor Irland. Livbåten med Pietro Querini drev videre - helt til Sandøya på Røst, hvor i i januar ble funnet av lokale fiskere og tatt med til hovedøya Røstlandet. I mai dro Querini og de 11 gjenlevende av mannskapet med tørrfiskjektene til Trondheim og reiste gjennom Europa tilbake til Venezia. Da de kom tilbake, skrev han og to av mannskapet ned beretningen om reisen og deres møte med Røst. Pietro Querinis beretning har i dag stor kulturhistorisk verdi, som en av få nedskrevne beskrivelser av kystsamfunnene i Norge under middelalderen.

I 2012 hadde operaen "Querini" urpremiere på Røst og den handler nettopp om de venezianske sjømenn og deres møte med Røstfolket. Operaen høstet gode anmeldelser og har siden vært fremført i 2014 og sist i 2018 hvor forestillingen også ble filmet av selskapet Nordic Stories.

Tid: 17:00

Lengde: 1`15 min

Musikk: Henning Sommerro

Libretto: Ragnar Olsen

Scenografi: Cirka Teater v/Gilles Berger

Regi: Cirka Teater v/Anne Marit Sæther

Regi 2018: Ane Aas

Querini Sinfonietta under ledelse av musikalsk ansvarlig og dirigent Torodd Wigum

Røst Operakor under ledelse av Mikael Rönnberg

Pietro Querini: Magne Fremmerlid

Skarven: Soetkin Baptist

Bernardo: Eivind Kandal

Fru Querini: Anna Einarsson

Bernardos kone Maria: JeantteE. Goldstein

Christoforo: Magnus Berg

Nicolo: Ivar Magnus Sandve

Røstjenta Inga: Henriette Lerstad

Produksjonsansvarlig: Monica Stendahl Rokne

Til alle statister, backstage, kostyme og rekvisitt, scenografi og alle andre som har medvirket i prosjektet gjennom mange år: Takk for en formidabel innsats.